Boldog Békeidők Hévize, kosztümös felvonulás

2017.05.01. 16.00 Belváros Tourinform Iroda

A 2011-ben útjára  indított rendezvény Hévíz ” virágkorát ” az 1860-as évektől az 1930-as évekig terjedő időszakot eleveníti fel. A város erre az időszakra, minden lehetséges módon igyekszik visszaidézni a boldog békeidők hangulatát. Az utcán frakkba, cilinderbe öltözött verklis muzsikál, Velocipéden, triciklin közlekedő hölgyek és urak kerékpároznak, krinolinos szoknyákban napernyős, kalapos hölgyek korzóznak a Tófürdőhöz vezető, virágba öltözött parkban, közel 30.000 db tulipán és legalább ugyanennyi árvácska társaságában.

A menetet, mint minden évben Papp Gábor polgármester és családja vezeti, őket követik a korhű hangulatért ” felelős ” tisztviselők, valamennyi városi intézmény és helyi szervezetek, szállodák képviselői.

Így a kíváncsi több ezres publikum, láthatja például a Boldogasszony Rend Apácáit, az Elemi Népiskola diákjait, a Hévízi Kvártélyadók előkelőségeit, a Festetics Szalon kultúra szervezőit, kertészeket, mutatványosokat, békebeli polgárokat, és természetesen a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség Velocipédistáit, és korhű öltözetben lévő kerékpárosait. A látványos kavalkáddal Hévíz a múltjára emlékezik, arra az időszakra, amikor a település elindult a polgári fürdővárossá válás útján.