Múzeumok éjszakája Szombathely – Szekszárd 2024

Június 22-én szombaton 9 helyszínen, 70 programmal várta látogatóit a Múzeumok Éjszakája Szombathelyen: a Savaria és a Smidt Múzeum, a Képtár, a Schrammel-gyűjtemény, az Iseum, a Levéltár és az Irokéz Galéria mellett a MÁV Igazgatóság, valamint a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet is változatosabbnál változatosabb programokat kínált.

Savaria Múzeum parkjában 18 órakor a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség bemutatójával kezdődtek a programok, többen voltak olyan bátrak is, hogy kipróbálták a nem mindennapi kétkerekűket, amik bár látványosak, nem véletlenül csak 20 évig voltak forgalomban, hiszen nem igazán alkalmasak a mindennapi közlekedésre.

Mintegy ötvenen pattantak nyeregbe szombaton Szekszárdon. A kerekesek a Múzeumok Éjszakája alkalmából adtak egymásnak találkozót. Tricikli vezette fel a mezőnyt.

A kerékpár kapott főszerepet a Múzeumok Éjszakája szekszárdi rendezvényének megnyitása után. A Wosinsky Mór Múzeum programsorozatának ezen állomása kapcsolódott az intézményben megtekinthető, a Gemenc Nagydíj ötven éves történetét bemutató kiállításhoz.

A főépület előtti térre visszatérve a Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetségnek köszönhetően két, a 19. század végét idéző velocipéd kipróbálására nyílt lehetőség. Szó szerint látványos, szikrázó élményt jelentett az show műsor, ami a Tűzzsonglőr produkció révén hozott fényt az éjszakába.

https://www.teol.hu/helyi-kultura/2024/06/a-muzeumok-ejszakajan-feny-derult-a-rejtett-zugokra-is#google_vignette