Kultúrkorzó Nagykanizsa Ady sétálóutca

Ismét élettel telt meg az Ady-sétálóutca, elkezdődött a Kultúr Korzó rendezvénysorozata. Az arra járók csütörtökig táncosokkal, koncertekkel és különböző színes programokkal találkozhattak a város szívében.

 A Honvéd Kaszinó és az Eraklin Táncklub Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvény a sétálóutca kialakítása miatt legutóbb elmaradt, most viszont egy megújult részen mutatták meg magukat a fellépők. A szervezők célja az volt, hogy ne csak a város lakossága jöjjön, hanem aki valamiért betér a városba, az eltévedjen erre, meghallva a hangokat és megérezve az illatokat, amik innen, az Ady utcából jönnek.

A megnyitón a Honvéd Kaszinó csoportjai léptek fel, musical részleteket énekeltek, valamint hallhatott a közönség verseket is. A tánc sem maradhatott el, hiszen az Eraklin Táncklub Egyesület a rendezvény egyik fő szervezője. A Kultúr Korzót Dénes Sándor polgármester nyitotta meg. – Az volt az átépítés fő célja, hogy a belváros egyre inkább legyen a gyalogosoké, a sétáló és beszélgető embereké, a családoké, ahogy azt a Kereskedő feleségek utcaszobor is szimbolizálja, hogy minden értéket teremtő közösség megmutathassa tudását, tehetségét az itt élőknek, amit egyébként nap mint nap megtesznek mindannyiunk örömére. Az újra megnyíló Kultúr Korzó rendezvény mintha ennek a közös célnak a megtestesült jelképe lenne – mondta.

A korzó ideje alatt a gyermekek fel-alá cikázhattak kis repülőkkel és autókkal, családok együtt festhettek és alkothattak, de akinek nyugalomra volt szüksége, az is le tudott ülni könyvek és virágok közé, hogy idejét olvasással töltse a szabadban. Hát ebbe a „lelassult ” világba cseppentettünk egy kis történelmi kerékpáros múltat, hogy részesei lehessünk ennek az ellazulásnak.

A programok délután négytől az esti órákig, nyolc, fél kilencig tartottak a sétálóutcában.