ALISCA BAU 49. GEMENC NAGYDÍJ

Július 14. és 16. között rendete meg a Szekszárdi Sportközpont Nkft. az AliscaBau 49. Gemenc Nagydíj nemzetközi kerékpáros versenyt. A rendezvény idén háromnapos volt, a kiírásba ismét bekerült – néhány év kihagyás után – a hegyi időfutam, vagyis prológ. Július 14-én (pénteken), 18 órától egyenként tekertek fel a versenyzők a Garay térről a Kálvária-tetőre.
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség, az UCI 2.2-es versenyén világranglista pontokért harcoltak majd a kerékpárosok a világ minden tájáról, Guamtól Kolumbiáig. A tét nem kisebb, mint a 2024-es párizsi olimpiai játékok kvalifikációja volt, hiszen a jövő évi mezőny az ebben az évben gyűjtött pontok alapján alakul majd ki.
Július 15-én, szombaton az első szakasz, majd július 16-án a második szakasz is nagy küzdelmet hozott. A nevezett versenyzők közül eddig a legnagyobb név a kolumbiai Miguel Rubiano, aki 2012-ben szakaszt nyert a Giro d’Italia-n.
A versenyt a villanyfényes Pálinkás Csaba kritériumverseny zárta július 16-án.
Két napot töltött a KOKSZ Szekszárdon, a forróság megviselt bennünket, de a baráti társaság és néhány hideg ital átlendített bennünket a nehézségeken. Találkoztunk a Green Riders nagykanizsai versenyzőjével, Püspöki Dániellel is. A vasárnap esti kerékpáros felvonulást a KOKSZ velocipédesei vezették fel.