16.-ik Beltinci Rally

A Dimek csapat a hagyományos történelmi kerékpáros felvonulását mindig a pünkösdi hétvégére időzíti. Idén az oldtimer kerékpárok mellet, megjelentek a dongó motoros kerékpárok is, illetve a szervezőket segítette egy oldtimeres motoros ” delegáció ” is, akik az útlezárásokban segédkeztek.
Közel 230 kerékpáros vett részt a rendezvényen, akik 10.06 órakor indultak el a Zichy kastély udvaráról. Az érkezéskor mindenkit villás reggelivel vártak a szervezők, majd megtekintettük a Dimek oldtimer kerékpár múzeumot, ahol mindig valami újdonságot sikerül felfedeznie a látogatóknak.
A rendezvényen az összes oldtimeres kerékpáros egyesület képviseltette magát, sőt egy új csapat is bemutatkozott, akik a szlovén Celje melletti Sentjurból jöttek. / Klub Starodobnikov Vecno Mladi / A KOKSZ 10 fős delegációval érkezett a rendezvényre.
A túra / rally / a Beltinci – Lipa – Gomilica – Velika Polana – Beltinci útvonalon került megrendezésre, ami 25 km-es távot takart, így a Velocipédistáknak az „ülőgumóját”egy kicsit megterhelte a távolság leküzdése.
A frissítő pontokon helyi gasztronómiai ínyencségekkel vártak bennünket, illetve játékos vetélkedők keretében lehetett a nevető izmokat mozgásba hozni.
A szlovén vendéglátók kihívták a KOKSZ csapatát egy futball mérkőzésre, ahol 6: 1 eredménnyel legyőztük a kihívókat. / Műtött ujjú Gyurival, porckorongsérves Sanyival, fájó lábú Latyakkal, ballábú Magyival, túlsúlyos kissé elhízott magammal! /
A visszaérkezéskor az ebéd alatt, táncosok, zenészek váltották egymást a színpadon, ahol a vendéglátók magyar dalokkal is kedveskedtek a KOKSZ csapatának.
Élményekben gazdagon, elfáradva, és balesetmentesen érkeztünk haza az esti órákban.
A KOKSZ legyen Veletek