Autómentes nap Nagykanizsa

Biciklisek vették birtokba az Erzsébet teret: az autómentes napon közösségi programok csalogatták a város szívébe a két keréken közlekedőket és a sportos életmód kedvelőit. A rendezvényen nemcsak a környezetkímélő közlekedési formákra, hanem a biztonságos kerékpározásra is felhívták a figyelmet.

Szeptember 22-én tartják az autómentes napot Európában, immár 20 éve. Nagykanizsa – kerékpáros városként – idén is csatlakozott a kezdeményezéshez. A rendezvény megnyitójára óvodásokat, iskolásokat is meghívtak.

– Mindent pici korban kell elkezdeni, és úgy nevelni a fiataljainkat, gyerekeinket, hogy elmondjuk nekik: tömegközlekedéssel is el lehet jutni a célunkhoz, de kerékpárral és gyalogosan is, nem csak mindig autóval – mondta Dénes Sándor polgármester.

A nap koronázásaként került megrendezésre a kerékpáros felvonulás, ahol az érkezőket a Puncs fagyizó várta egy ajándék fagyira.

Természetesen a KOKSZ csapat vezette fel a felvonulást, melynek külön pikantériát adott, hogy több hetes gyakorlást követően Mercigány Márk a Safety Velocipéd nyergében haladt az élen.