I. Bringás Nap Murakeresztúr

Bringás családi napot szervezett a labdarúgópálya melletti területen az önkormányzat. A kerékpározást népszerűsítő eseményen mindenki önfeledten szórakozhatott, hiszen nem csak a programok voltak ingyenesek, hanem a vendéglátás is.

Sokan érkeztek kerékpárral, néhányan közülük szépen fel is díszítették a drótszamarakat. Polgár Róbert polgármester választási programjában szerepelt, hogy csapatával szerveznek egy olyan közösség- összekovácsoló napot, amelyen semmiért nem kell fizetnie a családoknak. Azért, hogy a program ne jelentsen komoly anyagi terhet a több gyermeket nevelőknek, döntöttek úgy, hogy ezúttal az ugrálóvár, a pattogatott kukorica, de még a bográcsban készült pörkölt is ingyen lesz.

– A lényeg az önfeledt szórakozás, emellett a kerékpározást is népszerűsítettük – folytatta. – Idén a megyei közgyűlés támogatta az ugyancsak népszerű böllérfesztivált, ami a járvány miatt elmaradt. Így ezt az összeget átütemeztük a családi napra, amihez még további félmillió forinttal járult hozzá önkormányzatunk. A bringázás ugyancsak fontos a településünknek, hiszen vannak olyan beruházásaink, melyek révén új utak épülnek majd. A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség lelkes tagjai örömmel kapcsolódtak a programhoz, hisz’ a nagykanizsai kerékpáros-múzeum megvalósításához az erkölcsi támogatásra is szükségük van.

Forrás és képek:
ZAOL

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ingyenes-bringas-nap-murakereszturon-5457653/