Kerékpárút avató Csónakázó-tó

Két fontos beruházást is átadtak a napokban. Elkészült a belvárost a Csó-tóval összekötő kerékpárút még hiányzó, egy kilométeres szakasza, s felavatták a tó körül épített, mintegy 5 kilométeres futó- és kerékpáros sétányt. Utóbbit örömkörrel ünnepelték Kanizsa sportos polgárai.

Csónakázó-tavat és a várost összekötő egy kilométeres szakasz 83 millió forintos támogatásból készült el. A projekt fő célja az volt, hogy kapcsolatot biztosítson a belváros és a város tüdeje, a Csó-tó között. 

Az összekötő szakasz terveit 2016-ban elkészítették, a kivitelezést pedig idén márciusban kezdték el a szakemberek. Az egy kilométer hosszú kerékpárút mentén a közvilágítást is kiépítették, így a sportolni vágyók a nap 24 órájában használhatják a festői szépségű területet.

 Terveink között szerepel, hogy a Csónakázó-tó többi részét is meg tudjuk világítani. Azt gondolom, ez az út jól szolgálja a Csó-tóhoz kilátogató kanizsaiakat, s azokat is, akik turistaként, két keréken keresik fel városunkat. Azt szokták mondani, most már el lehet jutni a belvárosból a Csónakázó-tóhoz kerékpárúton, s ehhez hozzátenném: a peremterületekről is – fogalmazott Tóth Nándor, Nagykanizsa alpolgármestere.

Az ünnepélyes átadón Balogh László, a humán bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte, az ilyen és ehhez hasonló projekteknek is köszönhető, hogy a Giro harmadik szakaszának befutója Nagykanizsán lesz.

– A Girora való felkészülés feladatában a legfontosabb és legnehezebb a szemléletváltás.  Ehhez kell, hogy legyenek minőségi figyelemfelhívó események, s a kerékpározáshoz kapcsolódó baráti történések. S kell az az infrastruktúra, amiben jól állunk, hiszen 17,6 kilométer kerékpárút van a városon belül, s most egy új, egy kilométeres szakasznak örülhetünk – mondta Balogh László.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta: a Csónakázó-tónál elkészült fejlesztések és a városban jelenleg is folyamatban levő útfelújítások mind azt bizonyítják, hogy a Muraföldét érintő, állami támogatású beruházások nem álltak le, sőt, hamarosan a kanizsai sportcsarnok építése is elkezdődhet.