IV. KOKSZ Oldtimer Kerékpáros rally

A hagyományokhoz híven, minden év szezonnyitó oldtimer kerékpáros felvonulását a KOKSZ kezdi. Ezzel vette kezdetét a történelmi kerékpáros felvonulások idei ” szezonja „. Meghívásunknak eleget téve mind a horvátok, mind a három szlovén hagyományőrző egyesület, illetve az osztrák baráti közösség is megtisztelte rendezvényünket.
Természetesen a Velocipéd Barátok Körének képviselői is részt vettek a rendezvényen Kalocsáról. / Rideg Krisztián velocipéd építő, és Gaál István a baráti kör titkára személyében / Valamint meglepetésként Blázsovics Csaba velocipéd versenyző érkezésével két Budapesti kerékpár gyűjtő is tiszteletét tette. Pócsi István közel 2000 db-os kerékpár gyűjteménnyel rendelkezik, melyből egy Szövetkezeti Varázs restaurált kerékpárral vett részt a rallyn, míg Siklósi János, aki szintén szenvedélyes gyűjtő, egy 1839-es Kirkpatrick Macmillan taposógéppel teljesítette a távot. Idén 112 fő vett részt a KOKSZ Rallyn.
Az idei év túra útvonalát a nagykanizsai csónakázó tó bevonásával jelöltük ki, ahol megmutattuk a tavasszal átadott és felújított kilátót, mely Magyarország legmagasabb kilátója, és egy kicsit bepillantottunk az ezen a napon megrendezett XCO terep rally versenyben, majd a Kanizsa Centrumtól indult tánc világnapi felvonuláson vettünk részt.
Ezt követően az Erzsébet téri táncos kavalkádban elvegyülve, ki- ki kedvére tudott gyönyörködni a színpadi táncos fellépőkben, vagy pedig egy hamvas Rosé látványában, melyet néha-néha megtört a lemenő nap sugara.
A vacsorát már az Egylet Pincében fogyasztotta el a csapat, melyhez Tatai Zsolt, nem csak magyar, hanem, horvát és szlovén dalokat is énekelt.